Neohodnoceno                    
        
                    Vakuový sáček vroubkovaný v roli 200x6000 mm 2 ks
- 69,- Kč bez DPH/ks
- Pro bezkomorové - lištové balící stroje
- Vroubkovaná struktura pro usnadnění vypouštění vzduchu
| Kategorie: | Vakuové sáčky vroubkované | 
|---|---|
| EAN: | 8594221600788 | 
Vroubkované sáčky jsou kompatibilní s 99 % zařízení takových značek, jako jsou např.: Profi Cook, FoodSaver, Zepter,
SilverCrest (balicí stroj z prodejen Lidl), Hendi, Severin, Intercom, Caso, Bartscher, Lund, Stalgast a další.
Co je vakuové balení potravin?
Vakuové balení je způsob balení potravin, který prodlužuje čerstvost baleného produktu.
Pro vakuové balení potřebujete baličku, která vakuum vytáhne. Fungují v lamelovém nebo komorovém provedení. Pro balení by měly být použity bariérové sáčky nepropustné pro kyslík. U lištového vakuovacího stroje musí mít sáčky kromě kyslíkové bariéry speciální ražbu (vroubky), aby bylo možné efektivněji odsát vzduch.
Tabulka srovnání čerstvosti potravin vakuově balených a nebalených:
| Chlazené potraviny (+5 st C/-2 st C) | Čerstvost potravin nebalených vakuově | Čerstvost potravin vakuově balených | 
| Zvěřina | 2-3 dny | 30-40 dnů | 
| Hovězí maso | 3-4 dny | 30-40 dnů | 
| Drůbež | 2-3 dny | 6-9 dnů | 
| Pečené maso | 2-3 dny | 4-5 dnů | 
| Hotové polévky | 2-3 dny | 40-60 dnů | 
| Ryby v celku | 1-3 dny | 13-15 dnů | 
| Tvrdý sýr | 15-20 dnů | 40- 60 dnů | 
| Tvaroh | 5-7 dnů | 13-15 dnů | 
| Čerstvá zelenina | 5 dnů | 30-40 dnů | 
| Potraviny uložené v mrazničce (-15 st C/-18 st C) | Čerstvost potravin nebalených vakuově | Čerstvost potravin vakuově balených | 
| Maso | 6 měsíců | 24-26 měsíců | 
| Mleté maso | 4 měsíce | 20-22 měsíců | 
| Drůbež | 6 měsíců | 24-26 měsíců | 
| Ryby | 6 měsíců | 24-26 měsíců | 
| Zelenina | 8 - 10 měsíců | 24-26 měsíců | 
| Ovoce | 6 - 8 měsíců | 24-26 měsíců | 
| Chléb, pečivo | 6 - 8 měsíců | 24-26 měsíců | 
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
                Přidat komentář
            
                        
 
 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        