• 1 z 3
 

Vakuové sáčky vroubkované standard 200x300 mm 100 ks

 
  • 3,25 Kč bez DPH/ks
  • Pro bezkomorové - lištové balící stroje
  • Vroubkovaná struktura pro usnadnění vypouštění vzduchu
Dostupnost Skladem
325 Kč
393 Kč včetně DPH
   
Kód produktu 283
Kategorie Vakuové sáčky vroubkované
 
Vroubkované sáčky jsou kompatibilní s 99 % zařízení takových značek, jako jsou např.: Profi Cook, FoodSaver, Zepter,
SilverCrest (balicí stroj z prodejen Lidl), Hendi, Severin, Intercom, Caso, Bartscher, Lund, Stalgast a další.
 
Co je vakuové balení potravin?
 
Vakuové balení je způsob balení potravin, který prodlužuje čerstvost baleného produktu.
 
Pro vakuové balení potřebujete baličku, která vakuum vytáhne. Fungují v lamelovém nebo komorovém provedení. Pro balení by měly být použity bariérové ​​sáčky nepropustné pro kyslík. U lištového vakuovacího stroje musí mít sáčky kromě kyslíkové bariéry speciální ražbu (vroubky), aby bylo možné efektivněji odsát vzduch.
 
Tabulka srovnání čerstvosti potravin vakuově balených a nebalených:
 
Chlazené potraviny (+5 st C/-2 st C)
Čerstvost potravin nebalených vakuově
Čerstvost potravin vakuově balených
Zvěřina
2-3 dny
30-40 dnů
Hovězí maso
3-4 dny
30-40 dnů
Drůbež
2-3 dny
6-9 dnů
Pečené maso
2-3 dny
4-5 dnů
Hotové polévky
2-3 dny
40-60 dnů
Ryby v celku
1-3 dny
13-15 dnů
Tvrdý sýr
15-20 dnů
40- 60 dnů
Tvaroh
5-7 dnů
13-15 dnů
Čerstvá zelenina
5 dnů
30-40 dnů

 

Potraviny uložené v mrazničce (-15 st C/-18 st C)
Čerstvost potravin nebalených vakuově
Čerstvost potravin vakuově balených
Maso
6 měsíců
24-26 měsíců
Mleté maso
4 měsíce
20-22 měsíců
Drůbež
6 měsíců
24-26 měsíců
Ryby
6 měsíců
24-26 měsíců
Zelenina
8 - 10 měsíců
24-26 měsíců
Ovoce
6 - 8 měsíců
24-26 měsíců
Chléb, pečivo
6 - 8 měsíců
24-26 měsíců